DRP שירותי אינטרנט logo

Facebook DRP Google Plus DRP Twitter DRP LinkedIn DRP YouTube DRP    כתב קטן כתב בינוני כתב גדול    קונטרסט רגיל קונטרסט עדין קונטרסט חזק

יצירת קשר

או התקשר עכשיו 077-4345121

הנגשת אתרים

אתר נגישהשירות אותו אנו נותנים

ייעוץ והמלצות להנגשת אתר.
בניית אתר נגיש או הנגשת אתר קיים.
בדיקת נגישות שנתית

רשת האינטרנט הופכת להיות חלק בלתי נפרד מחיינו.
בעוד שאתרי אינטרנט זמינים ונגישים כמעט לכל דורש, לא כך הדבר עבור אנשים עם מוגבלות. אתר אינטרנט נגיש צריך לאפשר לאדם עם מוגבלות להפיק את אותה תועלת ולתפעל את האתר באמצעות טכנולוגיה מסייעת לנגישות כפי שהאתר זמין ונגיש לאדם ללא מוגבלות.
זה כעשור מתחולל במדינת ישראל מהפך מחשבתי, חוקתי ומעשי, שעיקרו שימת דגש על חובת החברה לקדם שוויון זכויות והזדמנויות, ולתת אפשרות הולמת לאנשים עם מוגבלות להשתלב בקהילה בכבוד תוך שמירה על עצמאות מרבית ומיצוי מלוא הפוטנציאל הגלום בהם. החוק המרכזי העוסק בעניינים אלה הוא חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התשנ"ח-1998.

מכון התקנים הישראלי אימץ בשנת 2013 את הנחיות הנגישות לאינטרנט Wcag 2.0 של איגוד התקינה הבינלאומי W3C, שאמון על תקני רשת האינטרנט. התקן הישראלי נקרא ת"י 5568 .

אז, מהו אתר נגיש ? 

אתר אינטרנט נגיש מאפשר לאנשים עם מוגבלות לגלוש ביעילות והנאה ככל הגולשים.
מאפשר לאנשים עם מוגבלות מוטורית, קוגניטיבית או חושית לגלוש באינטרנט ולעשות שימוש במידע ובשירותים מקוונים.
אינטרנט נגיש יכול לשרת אדם עם מוגבלות כמו כל אדם אחר שאין לו מוגבלות, אך למעשה האינטרנט חיוני לאנשים עם מוגבלות עוד יותר מאשר לאנשים ללא מוגבלות, כיוון שהוא מאפשר גישה למוצרים, לשירותים ולמידע שאדם עם מוגבלות לא יכול לקבלם אחרת בשל מוגבלותו.

מה מאפשר אתר אינטרנט נגיש לאנשים עם מוגבלות

  • תפיסת כל האלמנטים המופיעים באתר: כך שאדם עיוור יוכל לגשת לכל התכנים והפעולות באתר באמצעות תוכנה קוראת מסך ע"י מתן חלופה טקסטואלית לאלמנטים ויזואליים.
  • תפעול כל הרכיבים והפעולות באמצעות המקלדת: כך שאדם עם מוגבלות מוטורית יוכל לגשת לכל התכנים והפעולות באתר ללא שימוש בעכבר.
  • יציבות: מניעת שגיאות תפעוליות
  • משוב, עזרה ותמיכה בעת הצורך
  • יציבות ושמישות
     

אילו רמות נגישות יש ?

שלוש רמות נגישות A, AA  ו- AAA, כאשר A היא רמת הנגישות הנמוכה ביותר ו- AAA מסמלת את רמת הנגישות הגבוהה ביותר. בישראל תקנות נגישות השירות מחייבות אתרי אינטרנט ציבוריים להיות נגישים ברמה AA ואתרי אינטרנט פרטיים ברמה A.

למה כדאי להנגיש את האתר ?

ברוך הבא ל–2 מיליון גולשים חדשים

התוצאה של מהלך ההנגשה היא חד־משמעית: קידום מאסיבי יותר בגוגל והנגשה רחבה יותר של התכנים ביחס לאפשרויות החיפוש השונות. המהלך יאפשר לכ–2 מיליון גולשים "חדשים", 25% מהאוכלוסייה בישראל, ליהנות מחוויית גלישה נוחה יותר ותפקודית הרבה יותר.
אם נוסיף לרשימה את מי שסובל באופן זמני מפגיעה בציוד המחשב (כמו קלקול בעכבר או שריטה על מסך הלפטופ), הנגשת האתר תשדרג את החלון העסקי שלכם לקהל גדול אף יותר.

חוק זה חוק


באמצע 2013 עודכן קובץ התקנות של שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות וביולי אשתקד נכנס לתוקף התקן הישראלי של מכון התקנים לאתרי אינטרנט נגישים.
דרישות אלה, שאולי נראות כרגע יוצאות דופן, צפויות להיות מוטמעות בכל מערכות המידע ברשת הישראלית. מועד הסיום להשלמת ההתאמה הוא אוקטובר 2016, כאשר אתרים חדשים שיעלו לרשת אחרי אוקטובר 2015, נדרשים לנגישות כבר בעת העלייה לאוויר. החורגים מדרישות אלה יהיו חשופים לקנסות עד 50 אלף שקלים ללא הוכחת נזק.

הנחיות לנגישות תכנים באינטרנט WCAG 2.0
http://www.w3c.org.il/guidelines/guidelines_WCAG_2.0.html

 תקנות
http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/C7E71A32-8001-4629-BBCF-1FB43D57519E/40855/7242.pdf

 

 לפרטים נוספים וקבלת הצעת מחיר יש ליצור איתנו קשר דרך הצור קשר שבאתר

שירותים בהם אנחנו משתמשים
AAA1096